Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 3rd September 2005, 03:02 PM
moonmoth Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
How do I add a route???

(This is an offshoot from a previous post, but I think that it is sufficiently different to merit a separate thread. If not, then I apologise in advance).

I have two Linux machines, one of which can access the internet and one which cannot. The difference appears to be a routing problem. Running "netstat -rn" shows that the one which works has the line "0.0.0.0 192.168.2.1 0.0.0.0. UG 0 0 0 Eth 0" and the other one does not.

What do I need to do to add the route? I tried running "/sbin/dhclient eth0" but it didn't help. The system which works OK is CentOS and the system which does not work OK is Fedora Core 4.

Both machines are running with dynamic IP addressing, but with a lease of "forever."
Reply With Quote
  #2  
Old 3rd September 2005, 09:21 PM
bubudiu Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 176
Post

What happened to "Mr Search"?
- http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=53945
__________________
RH9 -> FC3 -> FC6 (Jan 2007) Catch me Here

FC3 Firefox Start Page FC3 Firefox Start Page Download FC3 Hardening Guide FC3 Kernel Recompile Guide

Capt Bubudiu "Sheriff"
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd September 2005, 10:05 PM
imdeemvp Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Age: 46
Posts: 8,256
Quote:
Originally Posted by bubudiu
Sadly it gets ignore....but you nailed the correct to correct anwser.
__________________
HELP with JAVA, MP3's, Wireless, Repo's, YUM, Partitions, System Monitors, Nvidia, ATI drivers, LIMEWIRE PRO & MORE!.

Easiest and most friendly desktop ever is PCLinuxOS! Includes all this apps. Just try it.

"The greater the struggle THE greater the achievment."

Do you know HIM?

If you are an idiot click here. NThis will test you linux skills :D
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd September 2005, 10:10 PM
moonmoth Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
Indeed I did search before posting! Cross my heart and hope to die! Didn't find it. However, I did finally get the answer: "/sbin/route add -net 0.0.0.0 gw 192.168.2.1 eth0" solves the immediate problem. (But not the long-range problem, because it does not survive a restart. I found that a workaround, however, is to just tell Fedora that he has static IP addresses, even though the router is DHCP. But the leases are forever, so it seems to work. Seems immoral to have to do it that way, though.)
Reply With Quote
  #5  
Old 4th September 2005, 02:29 AM
fozner Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 163
Quote:
Seems immoral to have to do it that way
One thing you could do is go into system-config-network on both machines and set them up identically, except for the hostname, which should be unique, of course. In KDE there is also the handy Hat -> System Tools -> Internet Configuration Wizard. As long as your connection is fairly standard that will blow through the configs without a hitch.
Reply With Quote
Reply

Tags
add, route

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't add route budds Servers & Networking 0 25th October 2006 04:17 AM
cant get my vpn to route morph166955 Servers & Networking 1 7th November 2005 09:56 PM
FC3 didn't route a bit! RoiDanton Servers & Networking 3 29th December 2004 06:40 PM


Current GMT-time: 00:33 (Saturday, 25-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Ciudad Victoria Photos - Jaguarari Instagram Photos - Palma di Montechiaro Travel Photos